7 Mart 2013 Perşembe

Muzlu Rulo Pasta


Yapımı itibariyle biraz uğraştırıcı olsa da , lezzet ve görsellik açısından şahane.Çok eskilerden beri yapılan ama hiç bıkılmayan bir tarif.Arkadaşım Berna'ya göre şip şak yapılıyormuş.Eli alışmış onun ,yap bloguna koy dedi .Bende senin gibi rulo pasta uzmanı varken bana düşmez dedim. Sağ olsun beni kırmadı ve bu güzel lezzeti bizlerle paylaştı :)Birde herkes tarafından anlaşılabilmesi için aşama aşama fotoğraflamış,bende dilim döndüğünce anlatmaya çalışacağım.

Muzlu Rulo Pasta


Malzemeler;

4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1/2 paket kabartma tozu
2 muz
2 paket hazır vanilyalı puding

Yapılışı;


1.İlk önce bütün mazlzemelerimizi hazırlıyoruz.
2.Şeker ve yumurtayı çırpıyoruz.10-15 dakika kadar.
3.Şeker-yumurta karışımımıza eleyerek unumuzu ve kabartma tozumuzu ilave edip biraz daha çırpıyoruz.
4.Hazırlamış olduğumuz kek hamurumuzu yağlı kağıt serdiğimiz büyük boy fırın tepsimize döküyoruz.Midi fırın tepsisine dökersek daha kalın bir hamur elde ederiz.Hamurun kalınlığını arzunuza göre,tepsi boyutu ile ayarlayabilirsiniz.170 dereceli fırına atıp 10-15 dk.pişiriyoruz.
5.Kekimiz fırında pişerken bizde bir yandan pudingimizi pişiriyoruz.2 paket vanilyalı pudingimizi tarifine göre hazırlıyoruz.Yalnız  kullanacağımız puding çok sulu olmamalı,koyu kıvamlı bir puding tercih edin örneğin dr.oetker gibi.
6.Pişen kekimizi fırından çıkarıyoruz.


7.Fırından çıkardığımız kekin üzerine,ıslatıp iyice sıktığımız mutfak bezini seriyoruz.5 dakika bekliyoruz.
8.Beklerken muzlarımızı soyup,oratan ikiye bölüyoruz.Kararmasın diye limonla ovuyoruz.
9.5 dk dolunca, tepsiyi hamurla birlikte masamıza hızlıca ters çeviriyoruz .Yağlı kağıdımızı yavaşca üzerinden çekip alıyoruz.
10.Hazırlamış olduğumuz pudingin yarısını kekimizin üzerine döküyoruz,yayıyoruz.Kaymasın diye hindistan cevizi veya fındık  kırığı serpiyoruz.
11.Altta kalan bezin yardımıyla resimdeki gibi hamurla birlikte ortaya katlıyoruz.
12.Sonra diğer tarafını katlıyoruz.


13.Yatay servis tabağımızı katladığımız hamurun üzerine hafifçe koyuyoruz.
14.Altta kalan bezimizin yardımıyla ters çeviriyoruz.
15.Kenarlardaki fazlalıkları kesip ,düzeltiyoruz.
16.Kalan pudingimiz ile de üzerini kaplıyoruz.Soğuyunca streçleyip buzdolabının normal gözüne koyup 1 gece buzdolabında dinlendiriyoruz.

Servis edeceğimiz zaman üstünü dilediğimiz gibi süsleyip ,ikram ediyoruz.

Afiyet Olsun.

Tarif; Berna Dereli





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder