5 Mart 2013 Salı

Revani(Yoğurt Tatlısı)


Paylaşacağım Revani tarifi oldukça pratik.Hele şurubu çok kolay.Zahmetsiz bir şekilde lezzetli bir revani yapmak isterseniz tarifimizi mutlaka denemelisiniz.Revani  Türk mutfağında önemli bir yere sahip,genellikle bayramlarda sık sık yapılan bir tatlıdır.Osmanlılar döneminde ortaya çıkmıştır.Yanlış hatırlamıyorsam Erivan'ın fethedilmesi şerefine saray aşçıları tarafından icat edilmişti.Diğer bir adı da "Yoğurt Tatlısı" dır.
Tatlılarda en büyük sorun daha sonra şekerlenmesidir.Bu tarifimizde şurubumuzu kaynatmıyoruz ve hiç şekerlenme sorunu da yaşamıyoruz :)

REVANİ
(Yoğurt Tatlısı)


Malzemeler;

3 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı şeker
2 su bardağı un
1 çay bardağı irmik
1 paket kabartma tozu
1 portakal kabuğu rendesi

Şurubu için;

5 su bardağı şeker
4 su bardağı su

Yapılışı;

İlk önce şurubunu hazırlayalım.4 su bardağı suyu bir tencereye koyalım ve içine 5 bardak şekeri dökelim.Kaynatmadan,ısıtmadan sadece karıştırarak şekeri suyun içinde eritelim.Biraz zaman alabilir.Biz bu arada kekini yapalım.Arada arada da şurubumuzu  karıştırmayı unutmayalım.Mutlaka bütün şeker erimeli suyun içinde,buna dikkat edelim.
Keki  için ise şeker ve yumurtayı iyice mikser ile çırpalım.Daha sonra yoğurt,un,kabartma tozu,irmik ve portakal kabuğu rendesini ilave edip biraz daha çırpalım.Hafif yağladığımız borcamımıza döküp spatula yardımıyla düzeltelim.Ve 170 dereceli fırında yaklaşık 40-45 dakika nar gibi kızarıncaya kadar pişirelim.
Daha sonra pişen kekimizi fırından çıkarıp (kek çıkar çıkmaz) şurubunu dökelim.


Ve kapattığımız fırınımıza geri koyalım.Şurubunu çekmesini bekleyelim.Şurubunu çektikten sonra  arzu ettiğimiz şekilde dilimleyip servis edelim.

Afiyet Olsun.

Tarif;İlkay Şişoğlu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönderme