23 Mart 2013 Cumartesi

Renkli Patates Topları

Gün ve davetleriniz de misafirlerinize ikram edebileceğiniz şık sunumlu bir tarif. Yapımı oldukça basit.Yemesi leziz.Misafirlerinizin midesine olduğu kadar gözlerinede hitap eden lezzerler yaratmaya ne dersiniz? Haydi buyrun o zaman tarifimize :)

Renkli Patates Topları





Malzemeler;

6 adet patates
1 adet havuç
Biraz mor lahana yaprakları
2 dal yeşil soğan
bir tutam kıyılmış maydanoz
Limon
Mayonez
zeytin yağı
tuz

Yapılışı;

İlk önce patateslerimizi haşlıyoruz,soyuyuoruz ve derince bir kasenin içerisine rendeliyoruz.Üzerine 2 silme yemek kaşığı mayonez,2 yemek kaşığı zeytin yağı ,1 limon suyu,tuz atıp patates ezicimizle eziyoruz.Daha sonra hazırlamış olduğumuz bu püreyi 3 eşit parçaya ayırıyoruz.Havucumuzu rendeleyip çok az sıvı yağ ile tavamızda soteliyoruz.Ve ayırmış olduğumuz pürelerden birtanesinin içerisine atıp karıştırıyoruz.Toplar yapıyoruz.2.pürenin içerisine kıyılmış maydanoz ve taze soğanlarımızı ilave edip karıştırıp,toplar yapıyoruz.3. pürenin içerisine de incecik kıyılmış mor lahanalarımızı ilave edip ,toplar yapıyoruz.Karışık olarak ,hazırladığımız topları servis tabağına diziyoruz.

Afiyet Olsun.

Tarif; Serpil AK









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder