23 Mart 2013 Cumartesi

Kıtır Ekmekli Tarhana Çorbası


Hem besleyici  hem pratik bir çorba.Sağ olsun annecim yapar bizlere de verir.Kışın sık sık pişiririm bende.

Kıtır Ekmekli Tarhana Çorbası
(4-5 kişilik)



Malzemeler; 

5 çorba kaşığı tarhana ( silme)
5 su bardağı su
biraz tereyağı
1 çorba kaşığı salça
1 adet tavuk bulyon
biraz bayat ekmek

Yapılışı;

Ölçümüzü daha fazlalaştırıp azaltabilirsiniz.1 yemek kaşığı tarhanaya bir su bardağı su temel ölçüsü budur.

İlk önce tarhanamızı ölçerek bir kaseye koyarız ve üzerine bir bardak normal sıcaklıkta su koyup tarhanamız yumuşayıncaya kadar karıştırırız.
Tenceremize tereyağımızı koyup eritiriz,üzerine 1 kaşık salçamızı atarak bir güzel kavururuz. Sonra 4 bardak su ilave ederiz.( 1 bardak suyu tarhanaları ezmekte kullandık o yuzden 4 bardak su).Tavuk bulyonumuzu ilave eder ,eriyene kadar bekleriz.Eriyince sulandırmış olduğumuz tarhanayı tenceremize döker,hızlı hızlı karıştırırız. Karıştıra karıştıra pişiririz.Kaynadıkdan sonra altını kapatırız.

Bir tavaya biraz tereyağı koyup ,iyice eritip kızdırırz.Daha sonra içerisine kare kare böldüğümüz bayat ekmek parçalarını atar karıştırırz.Ekmekler kızarana kadar bekleriz.

Sonra tarhanamızı kaselere boşaltır üzerine kıtır ekmeklerimizden ilave eder,pul biber,nane ile süsleyip servis ederiz.

Afiyet Olsun.

Tarif; İlkay ŞİŞOĞLU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder