9 Mart 2013 Cumartesi

Kuzu Tandır

Yapım aşaması çok kolay olan, pişme süresi biraz uzun süren lezzetli bir yemek.Bu yemeği yapmak için hiç uğraşmamıza gerek yok.Kendi kendine pişiyor diyebiliriz.

Kuzu Tandır



Malzemler;
1 adet kuzu kol
1 çay bardağı su

Yapılışı;

Kuzu kolumuzu kasabımıza tandırlık diyerek parçalatıyoruz.Etimizi çelik tenceremizde önce mühürlüyoruz yani altlarını üstlerini biraz pişiriyoruz.Daha sonra 1 çay bardağı suyumuzu koyup,tenceremizin kapağını kapatıyoruz.3 saat boyunca kısık ateşde tenceremizin kapağını açmadan pişiriyoruz.3 saat sonunda lokum gibi kuzu tandırımız hazır.Pilavla servis ediyoruz.
Afiyet Olsun.

Tarif; Sevda ÜSTEL

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder