Yapım aşaması çok kolay olan, pişme süresi biraz uzun süren lezzetli bir yemek.Bu yemeği yapmak için hiç uğraşmamıza gerek yok.Kendi kendine pişiyor diyebiliriz.
Kuzu Tandır
Malzemler;
1 adet kuzu kol
1 çay bardağı su
Yapılışı;
Kuzu kolumuzu kasabımıza tandırlık diyerek parçalatıyoruz.Etimizi çelik tenceremizde önce mühürlüyoruz yani altlarını üstlerini biraz pişiriyoruz.Daha sonra 1 çay bardağı suyumuzu koyup,tenceremizin kapağını kapatıyoruz.3 saat boyunca kısık ateşde tenceremizin kapağını açmadan pişiriyoruz.3 saat sonunda lokum gibi kuzu tandırımız hazır.Pilavla servis ediyoruz.
Afiyet Olsun.
Tarif; Sevda ÜSTEL
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder