9 Mart 2013 Cumartesi

Ev Yapımı Nefis Profiterol

Nefis bir lezzet daha doğrusu lezzet patlaması ev yapımı profiterol.Arkadaşım Berna'nın siz Ak Mutfak takipçileri için özel olarak yaptığı ,ilk denemesi olmasına rağmen başarılı sonuçlar aldığı ve bizzat benim tarafımdan tadılıp,lezzeti onaylanmış bir tarif.Her zaman Berna'nın annesinin tarifi olan bu profiterolu denemek istemiştik ama gözümüzde büyüttüğümüz için bir türlü yapmamıştık. Blog açıldıktan sonra daha bir cesaretlenen arkadaşım bizim için bu tarifi denedi ,sizler de deneyin çok seveceksiniz.Artık pastahanelerden profiterol alma devirini kapattıran tarifimizin malzemelerine ve yapılışına gelin hep beraber bir göz atalım:)

Ev Yapımı Nefis Profiterol


Malzemeler;

Hamuru için:
1 su bardağı su 
125 gr. tereyağ
1 su bardağı un 
3 yumurta

Muhallebesi için:
2,5 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 adet yumurta
1 paket vanilya

Üzeri için;

2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı kakao ( renk vermezse daha fazla koyabilirsiniz)
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı su

veya

1 paket hazır çikolata sosu

Yapılışı;


*1 su bardağı su ve 125 gr. tereyağı bir tencereye koyalım,ocağın altını yakalım ,orta hararetli olsun ocağımız.Tel çırpıcı yardımıyla karıştırarak tereyağını eritelim.Eriyince ocağın altını kısalım ununu ilave edip kaşık yardımıyla karıştıralım.Koyulaşınca karışımımızı başka bir tencerenin içerisine alıp karıştırmaya devam edelim.Yumurtaları teker teker hamurumuza kırıp ,iyice yedirelim.Hamur toparlanana kadar kuvvetlice karıştırmaya devam edelim.Üç yumurtayıda hamurumuza yedirdikden sonra,hamurumuzu bir tabağa alıp soğuması için 5 dakika bekleyelim.
5 dakika sonra yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize hamurdan kaşık yardımyala alıp ,toplar halinde dökelim.Pasta şırıngasıyla  dökerseniz daha muntazam ve kolay olacağını düşünüyorum.Ben yemek kaşığıyla dökdüm biraz büyük oldular şırınganız yoksa tatlı kaşığıyla dökün daha ufak olsun toplarınız.175 dereceye  ayarladığınız fırınınızda 35-40 dakika pişirelim.


*Muhallebisinin yapılışı;
*Yumurta ve vanilya hariç geri kalan bütün malzemeyi bir tencereye koyalım ,karıştıralım.Daha sonra yumurtayı kırıp karıştırmaya devam edelim ve ocağın altını yakalım.Muhallebiyi pişirelim.Koyulaşınca ocakdan alalım 1 paket van ilya ilave edelim.Dolgu kremamız hazır.

*Pişen profiterol toplarını fırından çıkaralım,soğumasını bekliyelim.Soğuduktan sonra ister pasta şırıngalarıyla isterseniz de bizim gibi ortadan ikiye keserek içlerine kremadan dolduralım.Bir tabağa dizelim.


*Üzeri için çikolata sosumuzu hazırlayalım.Dilediğiniz yöntemi kullanabilirsiniz.Biz hazır çikolata sosu kullandık.Pratik olsun diyorsanız hazır çikolata sosunu tarifine göre hazırlaya bilirsiniz .Yok ben onu da kendim yapmak istiyorum diyorsanız o zaman verdiğimiz malzemleri bir tencereye koyup kıvam alana kadar karıştırarak hazırlayabilirsiniz.

Afiyet Olsun.

Tarif;Berna DERELİ


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder