9 Mart 2013 Cumartesi

Ege Usulü Yaprak Sarma

Bu gün sizlere içi oldukça çabuk hazırlalan bir yaparak sarması tarifi vericem.Sarmanın içini kavurarakda hazırlayabilirsiniz ama bu şekilde çiğden de yaptığınız da gayet güzel ve lezzetli oluyor.


EGE USULÜ YAPRAK SARMA
(Çiğden)


Malzemeler;

  • Yarım kg. asma yaprağı( taze veya salamura)
  • 2 çay bardağı zeytinyağı
  • 4 adet büyük soğan( rendelenmiş veya ufak ufak doğranmış)
  • 2-3 diş sarımsak( rendelenmiş)
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 demet maydanoz(ince kıyılmış)
  • 1 demet dere otu(ince kıyılmış)
  • 1-2 yemek kaşığı kuru nane
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 2 su bardağı su (üzerini tam geçmeyecek)
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
  • Tuz, karabiber, kırmızı toz biber

Yapılışı:
Yapraklarımızı haşlıyoruz (taze ise hemen solana kadar ,salamura ise biraz yumuşayana kadar) süzüyoruz.
Haşladığımız yaprakları süzgece alıyoruz.
Diğer malzemelerin hepsini ( 1 çay bardağı zeytinyağı harici ) çiğden karıştırıyoruz.
Tadına bakıp baharatları eksik gelirse ekleyebilirsiniz.
Yaprakların saplarını kopartıp tencerenin altın diziyoruz. Sarmaları düzgünce sarıp,
tenceremize diziyoruz. 2 su bardağı soğuk suyu yavaşça üzerine döküp, kalan 1 çay
bardağı zeytinyağını da üzerine gezdiriyoruz.
Üzerine bir tabak koyarak sarmaların açılmasını önlüyoruz. Kısık ateşte 30 dakika pişiriyoruz. Üstteki sarmalar piştiyse alttakilerde pişmiştir.

Afiyet Olsun

Tarif; İlkay Şişoğlu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönderme