8 Mart 2013 Cuma

Annemin Kepekli Tarçınlı Kurabiyesi

Bu tarif annemden geliyor.Yaş ilerledikçe daha dikkatli ve sağlıklı beslenen annem daha faydalı olduğunu düşündüğü kepek ununu ve tam buğday ununu evinden hiç eksik etmez.Margarin yerine tereyağı kullanmayı tercih eder.Kan şekerini ayarladığından dolayı da tarçını sık sık kurabiyelerin de kullanır.Sizde hem lezzetli  hem sağlıklı bir kurabiye tarifi arıyorsanız annemin Kepekli Tarçınlı Kurabiyesini mutlaka deneyin.Bu kurabiyenin bir diğer özelliği de durdukça lezzetlenmesi ve bir hafta sonra bile güzel muhafıza edilirse tazeliğini koruması.

Kepekli Tarçınlı Kurabiye


Malzemeler;

*6 çorba kaşığı şeker
(esmer şekerde olabilir)
*2 yumurta
*1 su bardağı zeytin  yağı
*100 gr tere yağı
(oda sıcaklığında)
*1 paket kabartma tozu
*1 avuç kırıklanmış fındık
*1 avuç kuru üzüm
*3 tatlı kaşığı tarçın
*Aldığı kadar  kepekli un

Yapılışı;

Yoğurma kabımıza bütün mazlemeri atalım  ve yoğuralım.Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim.Kepekli un kullanacağımız için biraz dağılan bir hamur olacaktır,korkmayın.Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayabildiğiniz kadar yuvarlayıp,şekil verip,yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.170 dereceli fırında pişirin.Soğudukdan sonra cam kavonozlarda muhafaza ederseniz bir hafta tazeliğini koruyacaktır.

Afiyet Olsun.

Tarif; Serpil Ak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder