8 Mart 2013 Cuma

4 Mevsim Pilavı

Mis gibi kokan,enfes bir pilav tarifini daha sizlerle paylaşmak isterim.Akşam yemeklerinizi renklendirmek ve tatlandırmak için mutlaka deneyin.


Dört Mevsim Pilavı






Malzemeler;



2 su bardağı baldo pirinç

1/2 su bardağı haşlanmış nohut
1/2 su bardağı haşlanmış bezelye
1 adet kırmızı biber
1 adet küçük boy kuru soğan
1 adet tavuk göğsü eti
biraz tereyağı,biraz sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
2,5 -3 su bardağı tavuk suyu
(pirincinizin cinsine göre değişir)


Yapılışı;



Tavuğu haşlayalım.Pirinci derince bir kaseye koyalım ve üzerine çıkacak kadar su ve 1 çay kaşığı tuzu ilave edelim.Biberi küp küp doğrayalım,biraz iri olsun.Soğanı yemeklik doğrayalım.Haşlanan tavuğu sudan alıp ,didikleyelim.Tavuğun suyunda 2,5 -3 su bardağını ayıralım..Tere yağ ve sıvı yağı( ben zeytin yağ kullanıyorum) teflon tenceremize alalım .Yağ eriyince soğanları atalım,kavuralım.Yıkayıp süzdüğümüz pirinci ilave edelim.5 dk kavuralım.Küp küp doğradığımız biberleri,tavuk etini,bezelyeleri,nohudu ve tavuk suyunu ilave edelim.Arzu ettiğimiz miktarda tuzunu koyalım.Tenceremizin kapağını kapatıp ,orta ısılı ateşte pişmeye bırakalım.Pilav suyunu tamamen çekince altını kapatalım.Üzerine kağıt havlu serip 15-20 dakika dinlendirelim.Karıştırıp servis edelim.



Afiyet Olsun.



Tarif;İlkay Şişoğlu



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder