8 Mart 2013 Cuma

Kısır (Kavurarak)


Mis gibi kokan,bol malzemeli,tane tane bir kısır yapmak istiyorsanız işte aradığınız tarif burada.



KISIR

3 su bardağı ince bulgur
1 çay bardağı sıvı yağ
3 su bardağı domates rendesi
2 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
2 havuç
1/2 demet taze soğan
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
Biraz mor lahana ince kıyılmış
Nar ekşisi ( damak zevkinize göre)
1 limon suyu.

Yapılışı;

Sıvı yağı tencereye koyup,rendelenmiş soğan ve sarımsağı kavurun.Daha sonra yıkadığınız bulguru ilave edip biraz daha kavurun.3 su bardağı domatesi,kimyon,nane,karabiberini atın ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.Suyunu çekince altını kapatıp demlenmeye bırakın.
O demlenirken siz havuçları rendeleyin,dereotu,maydanoz,taze soğanı  mor lahanayı ince ince kıyın.Bütün bu malzemeleri bulgurun içine atın,iyice karıştırın.Nar ekşisi ve limonunu ilave edip servis tabağına alın.
 
Afiyet Olsun.

Tarif; Sevda Üstel


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder