16 Mart 2013 Cumartesi

İkramlık Renkli Patates

İkramlık Renkli Patates


Malzemeler;
11-12 tane orta boy patates
1 orta boy havuç
1/2 demet taze sarmısak
1/2 demet taze soğan
1 demet dereotu
1/2 demet maydanoz
1 limon
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı mayonez
1 tatlı kaşığı tereyağ
tuz

Yapılışı;


Patatesleri haşlıyoruz.Soyuyoruz.Derince bir kaba koyup patates eziciyle eziyoruz.İçine tereyağı,mayonez,yoğurt,limon ve tuzunu koyup biraz daha eziyoruz.
Havucu rendemizin ince tarafıyla rendeliyoruz.Taze soğan,taze sarımsak,dereotu  ve maydanozu çok incecik kıyıyoruz.Ve bu malzemeleri püremizin içerisine atıp kaşıkla karıştırıyoruz.Zeytin yağı ile hafifçe yağladığımız kek kalıbımıza püremizi döküp ,bastırıyoruz..Üzerini düzeltip ,streçleyip buzdolabına koyuyoruz.1 gece önceden yaparsanız hem daha kolay cıkar kalıptan hem daha lezzetli olur.Servis zamanı ters çevirip dilimleyip servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun.

Tarif;İlkay Şişoğlu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder