16 Mart 2013 Cumartesi

Bisküvili Balkabağı Pastası

Oldukça pratik bir pasta tarifi daha vermek istiyorum sizlere.Sunumu da çok şık.Üstünü dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.Bu gün arkadaşlarıma yaptım hepsi çok beğendi. Balkabağını hep tatlı olarak tüketmek istemeyenlere farklı bir alternatif.

Bisküvili Balkabağı Pastası


Malzemeler

1 kg bal kabağı
1,5 su bardağı şeker
2 paket petibör bisküvi ( 200x2)
2 adet çubuk tarçın
1 kutu ( 2 paket) krem şanti
fındık kırığı veya ceviz

Yapılışı;

  • Balkabaklarını doğruyoruz veya doğranmış olarak alıyoruz.Balkabaklarını tencereye koyuyoruz ve üzerine 1,5 bardak tozsekeri döküp 1 saat bekletiyoruz.1 saat sonra balkabakları su salmış olucak.Kendi suyuyla pişiriyoruz.Su ilave etmiyoruz.İçerisine 2 adet çubuk tarçınımızı ortalarından kırıp atıyoruz.Bölece mis kokulu balkabaklarımız oluyor.Balkabaklarımız yumuşayınca altını kapatıyoruz.Blendır yardımıyla püre haline getiriyoruz.





  • Püre haline gelen balkabaklarımızın üzerine iki paket petibörü kırıklayıp atıyoruz.Fındık kırıklarımızı da ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz.
  • Bir kasenin içerisine streçfilm yayıp üzerine karışımımızı döküyoruz.Buz dolabımızın buzluğuna atıyoruz.
  • Servis etmeden önce ters çevirip tabağa alıyoruz.Ve iki paket krem şantiyi 1 su bardağı sütle hazırlayıp üzerine sürüyoruz.Dilediğimiz gibi süslüyoruz.
  • Afiyet Olsun

  • Tarif;İlkay Şişoğlu 







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder