16 Mart 2013 Cumartesi

Kıymalı Bürüksel Lahanası

Bu yemek Almanlara özgü bir yemekmiş ama ben kayınvaldemden öğrendim.Eşim çok sevdiği için ara sıra pişiriyorum.Oldukça lezzetli oluyor.Bol pulbiber dökerek servis ederseniz çok daha iyi olur.Acı sevmiyorsanız tabi koymaya bilirsiniz

Kıymalı Bürüksel Lahanası


(5 kişilik)
Malzemeler;

1/2 kg bürüksel lahanası
150 gr kıyma
1 baş soğan
1 havuç
1 avuç pirinç
1 yemek kaşığı salça
tuz
karabiber
pul biber

Yapılışı;

İlk önce bürüksel lahanamızı yıkıyalım.İlk katlarını soyalım.Çok büyük olanları ortadan ikiye keselim.Soğanı yemeklik doğrayalım.Tenceremize yağımızı ekleyip soğanları kavuralım.Soğanlar hafif pembeleşince içerisine kıymamızı ilave edip kavurmaya devam edelim.Sonra salçamızı,karabiberimizi ve havuçlarımzı da ilave edip biraz daha kavuralım.Brüksel lahanalarınıda ilave edip bir iki daha çevirelim.Suyunu koyalım.Bu sırada tuzunu ekleyelim.Bir iki taşım kaynadıktan sonra yıkamış olduğumuz pirinçleri de yemeğimize ilave edip pişmeye bırakalım.
Piştikten sonra servis tabağımıza alıp üzerine bol pulbiber dökelim.
Afiyet Olsun

Tarif;İlkay Şişoğlu


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder