27 Mart 2013 Çarşamba

Hoddeok/ 호떡 /


Kore'de sokaklarda atıştırmalık olarak satılan,tatlı bir sokak yemeği :))Açıkçası ben bunu çok beğendim.En kısa zamanda da kendim de yapacağım.Lezzetli bir şeye benziyor.Bizim damak zevkimize uygun gibi. 


HODDEOK/ 호떡 /:


Malzemeler:





3 su bardağı  un

1/2 su bardağı ılık su
1/2 su bardağı süt

2 çorba kaşığı şeker

1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çay  kaşığı tuz
2 tatlı  kaşığı kuru maya



Harç için:





1/4 su bardağı esmer şeker
1/4 su bardağı toz şeker

2 çorba kaşığı dövülmüş ceviz 
tarçın
yumurta akı






Yapılışı;


Ilık su , maya ve şeker karıştırılır.Ve 5 dakika ılık bir ortamda bekletilir.Ayrı bir yerde ise 3 su bardağı un elenir.
Maya karışımına süt ve tuz ilave edilerek unun üzerine dökülür. Hamur yoğurulur.. Hamur yapışkan olursa biraz daha un eklenir.
Hamur top halıne getirilir ve bir kaseye alınıp üzeri kapatılır.
1- 2 saat hamur mayalandırılır..40-50 derecelik fırında veya ılık bir ortamda.
Mayalandıktan sonra hamur 2 katına ulaşacak.

Arasına koyacağımız malzeme hazırlanılır.Bunun için 1/4 su bardağı esmer şeker,1/4 su bardağı toz şeker,2 yemek kaşığı iri dövülmüş ceviz ,1 çay kaşı tarçın ,bir yumurta akı karıştırılır.

 
Hamuru yuvarlamadan önce eller yağlanır.Golf topundan biraz daha büyük hamur parçası alınır, yuvarlanıp düzleştirilir. Ortasına kaşıkla hazırlamış olduğumuz içten konulur.
Hamur kapatılır.
 
Düzeltilip tekrar top şekli verilir.
Tavaya sıvı yağ konur.Kızdırılır. Ve toplar içine atılır.
Yaklaşık 10 saniye sonra ters çevrilip düzleştirilir
 Hoddeokların  her iki tarafında kahverengi olana kadar pişirilir.


Afiyet Olsun.

Yabancı ineternet sitelerinden tarifi alıp tercüme ettim ve yapım aşamasını daha iyi anlıyabilmeniz için bir de kendi yorumumu kattım.Umarım yapmak isteyen Korecan arkadaşlarıma bir faydam olmuştur.
İlkay Şişoğlu

2 yorum:

  1. çok teşekürlerler ben denedim tadı çok güzel oluyor.

    YanıtlaSil