Geçen gün arkadaşım Aslı'nın evinde misafirdik.Bize birbirinden güzel mamalar hazırlamış.Havuçlu kek de bunlardan bir tanesiydi.Her daim ilgi gören,enfes tadıyla daha yok mu dedirten bu kekin gelin şimdi tarifini verelim .
HAVUÇLU KEK
Malzemeler;
3 yumurta
1+1/4 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
2 çay kaşığı tarçın
2 su bardağı rendelenmiş havuç
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
Üzeri için;
Sakızlı muhallebi
Tarçın
Yapılışı;
İlk önce şeker ve yumurtayı mikser ile iyice çırpıyoruz.Daha sonra içine yağ,un,kabartma tozu ve tarçın atıyoruz.Çırpmaya devam ediyoruz.En son rendelenmiş havuç ve cevizlerimizi ilave edip kaşıkla karıştırıyoruz.
Kelepçeli kalıbımıza döküp.170 dereceli fırınımızda yaklaşık 40-45 dakika pişiriyoruz.Pişen kekimizi fırından çıkarıp soğumaya bırakıyoruz.Soğuduktan sonra ,sakızlı muhallebimizi tarifine göre hazırlayıp üzerine döküyoruz.Muhallebimizde soğuyunca üzerine bol tarçın döküp ,dilimleyip servis ediyoruz.
Afiyet Olsun.
Tarif; Aslı Demirtaş
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder