4 Mart 2013 Pazartesi

Meyhane Pilavı


Bulgur pilavını bir de böyle deneyin.Bu tarif bana annemden yadigar.Ben çocukken bizim evde çok sık pişerdi.Birde bunun etlisini yapardı annem.Asıl meyhane pilavı bu derdi.Kıymalısı biraz çakması gibi olsada,tadında hiç bir çakmalık yok.Gayet lezzetli.Oldukça besleyici.Görünümü de şık.Daha ne olsun değil mi?


MEYHANE PİLAVI
(Bulgur pilavı)

(4 kişilik)

Malzemeler;

1 su bardağı bulgur
100 gr kıyma
1 büyük havuc
1 büyük sivri biber
1 soğan
karabiber
1 et bulyon
sıvıyağ
1,5 su bardağı su

Yapılışı;

Soğanı yemeklik doğrayın.Tencereye yağınızı koyup,soğanları pembeleştirin.Ardından kıymayı atıp kavurun.Daha sonra biberleri ve havucu atın.Yumuşayıncaya kadar kavurmaya devam edin.Karabiberini koyun.1,5 su bardağı suyu ilave edin.Tencerenin ağzını kapayıp kaynamaya bırakın.Kaynayan karışımınızın içine önceden yıkayıp,süzdürdüğünüz bulguru ilave edin.Ocağın altını kısın.Suyunu çekip ,göz göz olana kadar pişirin.Piştikten sonra üzerine kağıt havlu koyup 10 dakika demlendirin.Servise hazır.

Afiyet Olsun

Tarif;İlkay Şişoğlu


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder