Havuçlu Bisküvili Toplar
Malzemeler;
2 su bardağı rendelenmiş havuç
1 paket (200 gr.) petibör bisküvi
1 su bardağı toz şeker
Biraz ceviz veya fındık kırığı
Yapılışı;
Havuçlar rendelenir ve bardağın içine bastırıla bastırıla ölçülür.Ölçülen havuçlar tencereye konur üzerine şeker ilave edilir ve pişirilmeye başlanır.Su ilave edilmez çünkü havuçlar piştikçe kendi suyunu salacakdır.Havuçlar iyice pişip yumuşayınca içerisene fındık kırığı veya ceviz kırığını atalım.Daha sonra kırıkladığımız bisküvileri atıp ocağın altını kapatalım.Kaşıkla iyice bisküviyi havuca yedirelim.Büyük kalan bisküviler varsa kaşık yardımıyla kıralım.Biraz ılıyınca eldivenlerimizi giyip yoğuralım.Sonra küçük toplar yapalım.Bütün toplar bitince ,her birini tek tek hindistan cevizine bulayıp servis tabağına alalım.Not:Eğer kalabalık bir misafir topluluğu gelecekse 2 ölçü yapmanızı tavsiye ederim.
Afiyet Olsun.
Tarif; İlkay Şişoğlu
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder