13 Mart 2013 Çarşamba

Havuçlu Bisküvili Toplar


Havuçlu Bisküvili  Toplar



Malzemeler;

2 su bardağı rendelenmiş havuç

1 paket (200 gr.) petibör bisküvi

1 su bardağı toz şeker

Biraz ceviz veya fındık kırığı

Yapılışı; 


Havuçlar rendelenir ve bardağın içine bastırıla bastırıla ölçülür.Ölçülen havuçlar tencereye konur üzerine şeker ilave edilir ve pişirilmeye başlanır.Su ilave edilmez çünkü havuçlar piştikçe kendi suyunu salacakdır.Havuçlar iyice pişip yumuşayınca içerisene fındık kırığı veya ceviz kırığını atalım.Daha sonra kırıkladığımız bisküvileri atıp ocağın altını kapatalım.Kaşıkla iyice bisküviyi havuca yedirelim.Büyük kalan bisküviler varsa kaşık yardımıyla kıralım.Biraz ılıyınca eldivenlerimizi giyip yoğuralım.Sonra küçük toplar yapalım.Bütün toplar bitince ,her birini tek tek hindistan cevizine bulayıp servis tabağına alalım.Not:Eğer kalabalık bir misafir topluluğu gelecekse 2 ölçü yapmanızı tavsiye ederim. 

Afiyet Olsun.



Tarif; İlkay Şişoğlu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder