13 Mart 2013 Çarşamba

Limonlu Lorlu Cheesecake

Fresh,lezzetli ve hafif bir cheesecake yapmak istiyorsanız aradığınız tarif bu,hiç başka tariflere bakmayın derim:) Hem de çok pratik.Kısa süre de hazırlayabilir ve sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.Ben hep normal cheesecake yapıyordum bu tarifi duymuştum ama lorlu ,yoğurtlu olduğu için acaba güzel  olur mu diye düşünmüştüm.Bu gün bu lezzeti tatma imkanım oldu ,arkadaşım Cemile bizler için hazırlamış.Çok da güzel olmuş.Bundan sonra sık sık yapacağıma eminim :)

Limonlu Lorlu Cheesecake




Tabanı;
2 paket eti burçak bisküvi
5 tane (tek tane) petibör bisküvi
2 kaşık sıvı yağ

Bisküvileri rondodan geçirip,2 kaşık yağ ile karıştırıyoruz.Ve bu karışımı kelepçeli kek kalıbımıza bastıra bastıra yerleştiriyoruz.

Kreması;
2 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı un
1 limon kabuğu rendesi
1/2 kg tuzsuz lor

İlk önce şeker ve yumurtaları 15-20 dakika çırpıyoruz.Daha sonra içine sırasıyla yoğurdu,unu,limon kabuğu rendesini ve loru ileve edip karıştırıyoruz.

Kelepçeli kek kalıbına yaydırdığımız tabanımızın üzerine güzelce bu karışımımızı döküyoruz ve 170 dereceli fırında 25 dakika pişiriyoruz.

Üzeri için Limon Sosu;

2 su bardağı hazır limonata
1 limon kabuğu rendesi
2 yemek kaşığı nişasta

Bütün malzemeyi karıştırıp muhallebi gibi pişiriyoruz.Koyulaşınca altını kapatıyoruz.

Fırın da pişirme işlemi tamamlandıktan sonra bu hazırladığımız limon sosunu üzerine güzelce döküyoruz.Soğuduktan sonra buzdolabımızın normal gözüne koyuyoruz.1 gece dinlendirip öyle servis ediyoruz.

Afiyet Olsun.

Tarif; Cemile Baydar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder