17 Mart 2013 Pazar

Enfes Cheesecake

 Bu Tarif benim speciallerim den  biri oldu.Arkadaşlarım bayılıyorlar ne zaman yapsam beğeniyle tüketiliyor.O yüzden sizlerle paylaşmak istedim. Cheesecake yapmanın bir kaç püf noktası var ,tarifi anlatırken bunları da sizlerle paylaşacağım. Oldukça detaylı ve bol resimli anlatmaya çalışacağım  umarım başarılı olabilirim.

Enfes Cheesecake




Malzemeler;
4 adet yumurta
1 kutu krema
1 küçük kutu labne(200gr.)
2 türk kahvesi fincanı pudra şekeri
2 paket eti burçak
1 paket vanilya
150 gr.tereyağı
  
Sosu;
Dr.Oetker veya Kenton Meyvalı sos hazır poşet veya
2 su bardağı meyva suyu,2 yemek kaşığı nişasta ile dilediğiniz jöleyi hazırlayabilirsiniz.

Yapılışı;




Eti burçakakları kırıklayıp un haline getirin.Daha sonra oda sıcaklığında ki tereyağ ile iyice ezin.Kelepçeli kek kalıbının içine yağlı kağıt kesip koyun eğer koymazsanız çıkarmak zor oluyor daha sonra. Bu hamuru bastıra bastıra kek kalıbınıza yerleştirin.Hatta bir bardak yardımıyla iyice bastırın sımsıkı.


Bir yandan da yumurtanın sarıları ile beyazlarını ayırın.Yumurta sarılarını,şekeri,kremayı ve labneyi mikserle güzelce çırpın.Yumurta beyazlarını ise ayrı bir kapta çırpın,iyice,kabarsın.Bu yumurta aklarını diğer kabın içine dökün ve tahta kaşıkla karıştırın .Kesinlikle tahta kaşık olmalı başka birşey kullanmayın.İçerisine vanilyayı da atın .Bisküvili hamurun üzerine bu karışımı dökün.
Bir kaç kez kek kalıbını sallayarak içindeki hava kabarcıklarının çıkmasını sağlayın.Kelepçeli kalıbın tabanını ve yanlarını alüminyum folyo ile sarın.Bu da önemli bir püf noktasıdır.Mutlaka alüminyum folyo ile sarın.
Soğuk fırına atın.160 dereceye ayarlayın.50-60 dakika pişirin.Pişince fırında bırakın ,soğusun.
Soğuduktan sonra meyvalı sosunu hazırlayın,poşetinin arkasındaki tarife göre veya kendiniz hazırlayacaksanız  verdiğim ölçülere göre pişirin.Tatlının üzerine dökün.Soğuyunca buzdolabına koyun.1 gece buzdolabında dinlendirin.Ertesi gün dilimleyerek servis yapın.



Afiyet Olsun.



Tarif;İlkay Şişoğlu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder