17 Mart 2013 Pazar

BİBER DOLMA

BİBER DOLMA

[Alternative text]




Malzemeler;

15 adet ( 750 gr) Dolmalık Biber
2 adet ( 200 gr) Domates (kapak için
(250 gr) Kıyma
3-4 adet (250 gr) Soğan
1 adet (100 gr) Domates (isteğe bağlı)
1 fincan (50 gr) Pirinç
yarım bağ (50 gr) Maydanoz
(isteğe bağlı) Nane
1 çay bardağı (200 gr) Su (gevşetmek için)
1/4 bağ (25 gr) Dereotu
(isteğe bağlı) Biber
(isteğe bağlı) Tuz
1 çorba kaşığı (8 gr) Sıvı Yağ
1 çorba kaşığı (60 gr) Salça
4 su bardağı (800 gr) Su

Yapılışı;

[Alternative text]


•Soğanı soyarak rendeleyin (Rondo ile de çekebilirsiniz.),  maydanoz ve dereotunu ince taneler şeklinde kıyın.
•Domatesin kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarın.
•Pirinci ayıklayın, yıkayıp süzün.
•Bütün malzemeleri derin kaba alarak yoğurun.
•İsteğe bağlı tuz, nane ve biber katın.
•Yapılan harca 1 su bardağı su ekleyip karıştırın.
•Su katmazsanız pirinçten dolayı dolmanın içi katı olur.
•Sap kısmını oyarak biber tohumlarını dışarıya çıkarın.
•2 adet domatesten kapak malzemesi hazırlayın.
•İç malzemesi çok sıkı olmayacak şekilde biber içini doldurun.
•Domates ile biberlerin üst kısmını kapatın.
•Malzemeleri tepsiye sıralayın.
•Tencerede 1 kaşık yağla salçayı az (30 sn.) kavurun.
•Karışımın içine un ekleyip 15 saniye daha kavurun.
•Karışımın içine 4 su bardağı su dökün. 
•Karışımın içine isteğe bağlı tuz, biber ekleyin.
•Hazırladığınız bu karışımı tepsi içine dökün. 
•Tepsi üzerini alüminyum folyo ile kaplayın.
•Tepsiyi fırın içine koyarak fırını çalıştırın.


[Alternative text]


Afiyet Olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönderme