29 Mart 2013 Cuma

Baykuş Kurabiye


Baykuş Kurabiye


Malzemler;

100 gr. tereyağı
1/2 su bardağı zeytin yağı
2 türk fincanı toz şeker
1/2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
çok az kakao
Aldığı kadar un
Biraz damla çikolata

Yapılışı;

Tereyağ,zeytin yağı ve şekeri yoğurma kabınıza alın.Mikserle bir süre çırpın.Daha sonra un,vanilya ve kabartma tozunu ekleyin ve yoğurun.Hamurun kıvamı kulak memesi kıvamında olmalı.Bu kıvama gelinceye kadar azar azar un ilave edip yoğurmaya devam edin.



Yoğurduğunuz hamurdan küçük bir parça alıp içerisine kakao atın ve yoğurun.Bu kakaolu hamurdan baykuşumuzun burnunu yapacağız.Beyaz renkli hamuru alın,yuvarlayın ve ince bir şekilde merdaneyle açın.Nescafe fincanın ağzı ile büyük yuvarlaklar kesin.Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.Artan hamur parçalarını birleştirip tekrar yuvarlayın ve açın. Bu sefer cola şişesi kapağı ile küçük küçük yuvarlaklar kesin.Bu yuvarlakalrdan ikişer tanesini Büyük yuvarlağın üzerine göz olacak şekilde yerleştirin.Kakaolu hamurdan küçük küçük burunlar yapın.Onlarıda yerleştirin .Damla çikolata tanelerinden ise göz bebeklerini yapın.Çatalla baykuşunuzun yanlarına bastırın .

Önceden ısıttığınız fırında 170 derece de 15 dakika pişirin.

Afiyet Olsun.

Tarif ; İlkay ŞİŞOĞLU


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder