Kabak Tatlısı
Malzemeler;
1 kg. dilimlenmiş bal kabağı
2 su bardağı toz
şeker
1 çay bardağı Hindistan
cevizi
veya 1 çay bardağı
kırıklanmış ceviz (hangisi evde varsa)
Yapılışı;
Ben kabakları
doğranmış olarak satın alıyorum. Ama arzu ederseniz dilim olarak alıp
kendiniz doğrayabilirsiniz. 1 kg doğranmış kabağı yıkayıp süzdürüyorum ve
tencereye alıyorum. Üzerine şekeri serpiyorum ve bir gece bekletiyorum. Eğer o
kadar zamanınız yoksa 2-3 saat kadar bekletmeniz de yeterli olacaktır.
Bekletme işleminden sonra kabakların su saldığını göreceksiniz. Böylece
pişirmek için ayrıca su koymamıza gerek kalmıyor. Suyunu salan kabakları orta
hararetli tencerede ağzı açık bir şekilde yumuşayana ve suyu koyulana
kadar pişiriyorum. Soğuyan kabak tatlılarını buzdolabına kaldırıyorum ve servis
öncesi çıkarıp servis tabağına alıyorum. Üzerine bol ceviz kırığı veya o yoksa Hindistan
cevizi serpiyorum. Nefis ve pratik tatlılarınız hazır. Bunu sadece akşam
yemeklerinden sonra ikram ederiz diye düşünmeyin. Gün mönülerinize de ilave
edebilirsiniz. Hem pratik hem hafif hem lezzetli.
Afiyet bal şeker
olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder