Malzemeler;
2 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1,5 su bardağı un
Aldığı kadar mısır nişastası
Üzeri için;
Fındık veya ceviz kırığı
Yapılışı;
Hamur için verilen bütün malzemeleri yoğurma kabına alalım ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım.Hazırladığımız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlıyalım .Ceviz veya fındık kırığına batırarak yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim.
170 dereceli fırında pişirelim.
Afiyet Olsun.
Üzeri için;
Fındık veya ceviz kırığı
Yapılışı;
Hamur için verilen bütün malzemeleri yoğurma kabına alalım ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım.Hazırladığımız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlıyalım .Ceviz veya fındık kırığına batırarak yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim.
170 dereceli fırında pişirelim.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder