Malzemeler;
2 su bardağı pilavlık bulgur
1 avuç tel şehriye
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet et bulyon
3 su bardağı sıcak su
Yapılışı;
Bulguru ölçüp süzgece alıyoruz. Yıkıyoruz ve kenarda bekletiyoruz.
Tencereye sıvı yağını koyuyoruz ve tel şehriyeleri içerisine atarak
kavuruyoruz. Kavrulan tel şehriyelerin üzerine bulguru ve 1 kaşık tereyağını
ekleyip biraz da bu şekilde kavuruyoruz.
Kavrulan bulgura 3 bardak sıcak su ve et bulyonu ilave ederek, bulyon eriyene
kadar karıştırıyoruz. Eriyince ocağın altını kısarak pişmeye bırakıyoruz.
Pilavımız göz göz olup suyunu çekince altını kapatıp demlenmesi için ağzına
havlu kâğıt koyarak kapağını kapatıyoruz. 5-6 dakika demlendirdikten sonra
afiyetle yiyoruz.
Tarif; İlkay
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder