28 Mart 2018 Çarşamba

Ispanaklı Gül Böreği

Ispanaklı Gül Böreği


Yumuşacık, lezzetli mi lezzetli bir börek hazırlamak istiyorsanız mutlaka tarifimize göz atmalısınız.
Gül Böreği Malzemeleri ;
3 adet hazır yufka

Sosu için;
6-7 yemek kaşığı yoğurt

Yarım su bardağı sıvı yağı(ben zeytinyağı kullandım)
1 yumurta.
İç harcı için;
Yarım kilo ıspanak
2 adet kuru soğan 
250 gr. lor peyniri 
karabiber 
tuz 
sıvı yağ
Üzeri için;
1 yumurta 
Çörek otu
İç Harcın Hazırlanması;
Soğanları yemeklik doğrayın ve bir tavada altın sarısı olana kadar kavurun. Ocağın altını kapayıp soğumaya bırakın. Ispanakları güzelce yıkayın ve salata kurutucusundan geçirip kurumasını sağlayın. Ispanakların kuru olması lezzet açısından önemli. Sonra ıspanakları kalınlığı bir parmağı geçmeyecek şekilde doğrayın. Derince bir kaba alın. Üzerine soğanları, lor peynirini , karabiber ve tuzunu koyup harmanlayın.
Sosunun hazırlanması; Sos için verilen bütün malzemeleri derince bir kaba alıp, tel çırpıcı veya mikserle çırpıp pürüzsüz bir kıvam elde edin. Yufkaları masaya yayın ve dörde bölün. Böldüğünüz her parçaya fırça yardımıyla sostan sürün. Hazırladığınız harçtan koyun ve sigara böreği gibi sarıp, gül böreği olacak şekilde dolayın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Tüm yufkalar bitince artan sosun içerisine bir yumurta kırıp çalkayın ve böreklerinizin üzerine sürün, çörek otu serpiştirin.
180 derecelik fırında nar gibi kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.

 .


Hiç yorum yok:

Yorum Gönderme