26 Aralık 2016 Pazartesi

Fırında Kızarmış Tavuk (Yılbaşı Tavuğu)

Fırında Kızarmış Tavuk
 (Yılbaşı Tavuğu)




Malzemeler;
1 bütün tavuk
tuz
karabiber

Sos Malzemesi;

1 yemek kaşığı bal
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı tuz



Yapılışı;

Bütün tavuğu güzelce yıkayın. Süzdürün. İçini tuz ve karabiber ile tatlandırın. Göğüs kısmı yukarı gelecek şekilde fırın tepsinize yerleştirin ve 185 derece 1 saat pişirin. Daha sonra sos malzemelerini çırpın. Ve tavuğu fırından çıkarıp  silikon fırça ile tüm sosu tavuğun üzerine sürün..50-60 dakika da bu şekilde pişirin. Yılbaşı tavuğunuz servise hazır. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder