2 Kasım 2016 Çarşamba

Civciv Patates


Civciv Patates




Malzemeler;

– 5 adet haşlanmış patates

– Yarım çay bardağı zeytin yağı(3-4 çorba kaşığı kadar)

– 4-5 damla limon suyu

– Tuz, karabiber

– Havuç (gaga için) ,zeytin parçaları veya çörek otu (gözler için)

– Süslemek için maydanoz

Yapılışı;

1- Patatesleri bol suda haşlayın. Kabuklarını soyup patates ezici ile ezin.

2- Tuz, karabiber, zeytinyağı ve limon suyunu ekleyin patates ezici ile ezmeye devam edin. Pürüzsüz bir hal alıncaya kadar.

3- Püreden yumurta büyüklüğünde parçalar koparın ve servis tabağına yerleştirin (bunlar civcivlerin gövdeleri olacak). Ceviz büyüklüğünde parçalar koparın bunlara havuçtan gaga ve kestiğiniz siyah zeytin parçalarından (veya çörek otundan) gözler takın ve yumurta şeklinde ki pürenin üzerine oturtun (eğer sabitlemekte sıkıntı çekerseniz havuçtan ince uzun dilimler keserek birleştirme parçası olarak kullanabilirsiniz.)

4- Maydanoz yaprakları ile süslediğiniz servis tabağınıza civcivleri yerleştirin. Afiyet olsun.



(İlk resim havuçları yuvarlak kesip gaga yaptım, zeytin parçaları ile de göz.
İkinci resimde ise havuçları uzun kestim ve gözleri
çörek otundan yaptım. Her ikisini de paylaşmak istedim ki sizlere fikir olsun.)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder