30 Ekim 2016 Pazar

Ķütür Ķütür Kornişon Turşusu


  • Ķütür Ķütür Kornişon Turşusu




  • Malzemeler
  • 2 kilo kornişon salatalık
  • 2-3 adet etli kırmızı biber
  • 4 diş sarımsak.
  • Suyu için;
  • 2 litre su
  • 1 su bardağı +1/2 çay bardağı üzüm sirkesi
  • 4 çorba ķaşığı dolusu kalin tuz
  • 2 çay ķaşığı limon tozu.

  • Yapılışı;
  • Bu tarif kaynama salamura suyuyla oluyor. Ve sıcak sıcak kavanozlara dökülüyor. O nasıl oluyor öyle demeyin. Sıcak su salatalıkları yumuşatır diye düşünmeyin. O kadar güzel ve kütür kütür turşularınız oluyor ki , bir daha diğer tarifleri bakmayacaksınız bile.
  • Öncelikle kornişon ve kırmızı biberlerimizi güzelce yıkayıp süzülmesi için bir süzgece alıyoruz. Sonra mutfak havlusu ile hepsini kuruluyoruz. Önceden sterilize ettiğimiz cam kavanozların dibine sarımsakları eşit şekilde paylaştırıyoruz. (Bu ölçüden 4 büyük kavanoz turşu çıkıyor.) Üzerine kestiğimiz kırmızı biberleri ve salatalıkları sıkı sıkı yerleştiriyoruz. Tüm kavanozları dolduruyoruz. Kenarda onları bekletirken bir tencerenin içersine 2 lt. içme suyunu, sirkeyi, tuzu alıp kaynatıyoruz. Bir su bardağının içine limon tozunu koyup kaynayan suyumuzdan içerisine atıp limon tozumuzu eritiyoruz. Bu sırada ocakta suyumuz kaynamaya devam ediyor. Eriyen limon tuzlu karışımımızı, 4 kavanoza eşit olarak boşaltıyoruz.Ocağımızın altını kapatıp sıcak sıcak kavanozları ağzına kadar bu suyla dolduruyoruz. Kapakları sıkıca kapatıp vakum yapsın diye ters çeviriyoruz. İşte enfes turşularınız hazır. En az 15 gün bekletip açabilirsiniz.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönderme