21 Mart 2015 Cumartesi

Acılı Ezme

Acılı Ezme Tarifi



Malzemeler;
2 büyük domates
2 adet sivri biber
1/2 demet taze soğan

1/2 demet maydanoz

1/2 çorba kaşığı biber salçası

4 diş sarımsak


1 tatlı kaşığı kuru nane

1 tatlı kaşığı tuz


1 tatlı kaşığı kırmızı biber

1/2 limonun suyu veya nar ekşisi

Arzu ettiğiniz kadar zeytin yağı


Yapılışı;

Domates,sivri biber,taze soğan ve maydanozu çok ince bir şekilde kıyın. Kesinlikle robottan çekmeyin.

Salça,tuz,nane nane ve pul biber iyice karıştırın salça içinde erisin. Doğranmış malzemeleri ve ezilmiş sarımsakları ilave edin ve karıştırın.

İster limon suyu isterseniz nar ekşisi ekleyin, salatanız servise hazır.
Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder