11 Aralık 2014 Perşembe

Kabak Oturtma

Kabak Oturtma 



Malzemeler

1 Kilo kabak
300 gr orta yağlı kıyma
2 Orta boy kuru soğan
1 Silme yemek kaşığı salça
2 Büyük boy domates
3-4 Adet yeşil biber
1 Su bardağı sıcak su
Karabiber,tuz
Dereotu
Sıvıyağ

Yapılışı; 



Kabakların kabukları soyulur ve biraz kalın  dilimlenir.
Kızgın yağda kabaklar kızartılır ve bir kağıt havlunun üzerine alınır .
Ayrı bir tavaya bir miktar yağ dökülür ve minik minik doğranmış soğanlar kızgın yağda öldürülür.
Sararan soğana kıyma ilave edilir ve suyunu salıp çekene kadar kavrulur.Kavrulan kıymaya salçası ve tuzu,baharatı ilave edilir ve birkaç dakika  salça ile kavrulmaya devam edilir.
1 Adet domatesin kabuğu soyulur ve mnik minik doğrandıktan sonra kıymaya ilave edilir ve kısık ateşte 4-5 dakika daha pişirilir ve sonra ocaktan alınır.
Kabaklar bir fırın tepsisine  yerleştirilir ve üzerine kıymalı harç dökülür,her yerine dağıtılır.
Büyük bir domates kabuklarını soymadan dilimlenir ve tepsideki kabak oturtmanın üzerine yerleştirilir.
Aynı şekilde biberlerde ortandan kesilip tohumları temizlendikten sonra yemeğin üzerine sıralanır.
 Bir bardak sıcak su yemeğin üzerine dökülür ve 180 derece fırında ,üzerindeki domatesler pişene kadar pişirilir.
Pişen yemek fırından çıkartılıp üzerine dereotu serpilir ve servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder