4 Kasım 2014 Salı

Ev Yapımı Künefe



Ev Yapımı Künefe



Künefe Malzemeleri
( 1 porsiyon için )
150 gr. kadayıf
100 gr. dil peyniri
Üç yemek kaşığı tereyağı
Şerbeti için:
 Bir su bardağı şeker, bir bardak su, 4 - 5 damla limon suyu
Üstü için: Toz Antep fıstığı
Şerbetin Hazırlaması: 
Şeker ve su bir tencereye konulur. Şeker eriyinceye kadar karıştırılır. Şerbet on dakika kadar kaynadıktan sonra şerbetin daha iyi kıvam alması için limon suyu eklenerek altı kapatılır, soğumaya bırakılır.
Yapılışı:
Taze kadayıf el yardımıyla küçük küçük parçalara ayrılır .
Yapışmaz yüzeyli orta boy bir tava veya özel künefe tabağı bir kaşık tereyağı ile iyice yağlanır.
Kalanı ocakta eritilir. Soğuduktan sonra, kullanılacak olan kadayıfların üzerinde gezdirilerek kadayıf harmanlanır.
Kadayıfların yarısı düzgün bir şekilde tavaya yerleştirilir. Gerekirse bir tabağın arkası ile bastırılarak sıkıştırılır. Eriyince dışarı akmasın diye peynirler küçük parçalara ayrılarak kenarlardan bir parmak bırakılarak kadayıfın üzerine yerleştirilir.
Kalan kadayıflar peynirlerin üzerini kapatacak şekilde sıkıca bastırarak yerleştirilir. Bu, olası dağılmaya karşı önlemdir. Ocağın küçük gözünde, en kısık ateşte ve çevire çevire kadayıflar kızartılır.
Sıcak künefenin üzerine ılık şerbet dökülür. Şerbetini çeken Künefe Tatlısı'nın üzerine toz Antep fıstığı serpilir ve (özel künefe tabağında yapıldıysa yine aynı tabakta) sıcak olarak servis edilir. 
Sunumda kaymak veya dondurma da kullanılabilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder