28 Kasım 2014 Cuma

Eti Puf Pasta

Eti Puf Pasta






Malzemeler;


4 yumurta
1,5 su bardağı şeker
4 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Krema Malzemesi;

2,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı margarin
Yarım su bardağı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya

İçi İçin;

3-4 adet muz

Yapılışı;



Öncelikle keki hazırlıyoruz.Yumurta ve şekeri en az 5 dk çırpın,içine süt, sıvı yağ, kakao, vanilya ekleyip çırpın.Unu ve kabartma tozunu eleyip içine ekleyin.Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine (dikdörtgen fırın tepsisi) döküp pişirin ve soğutun.
Kremayı hazırlamak için margarin hariç tüm malzemeleri tencereye koyup pişirin 1-2 dk kaynatıp içine margarini ekleyin ve soğumaya bırakın.Arada karıştırarak kaymak tutmasını önleyin.
Kekten çay bardağı yardımıyla yuvarlaklar kesin.Geriye kalan kek parçalarını blendırdan geçirip öğütün.
Büyük bir kaseye koyun. Her bir yuvarlağın üzerine 1 parça muz koyup onunda üzerine bir tatlı kaşığı kremadan koyup muzu iyice kremayla kaplayın.Her bir kek parçasını kek kırıntılarına batırıp etrafını kaplayın.Elinizle düzeltmeye gayret edin.
Servis tabağına alın.2-3 saat buzdolabında bekletip servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder