12 Kasım 2013 Salı

Şambali

Şambali



Malzemeler;

1,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı yoğurt
1,5 su bardağı un
3 su bardağı irmik
1 paket kabartma tozu
1 avuç fıstık

Şurubu için;

3,5 su bardağı su
5 su bardağı şeker
3-5 damla limon suyu
 Not;Şurup çok kaynamayacak.15 dakika kadar kaynaması yeterli olacaktır.

Yapılışı;



Önce yoğurtla şekeri mikser yardımıyla güzelce çırpın.Sonra un,irmik,kabartma tozu ilave
ederek karıştırmaya devam edin.Bunları eklediğinizde hamur ağırlaşacağı için mikser yerine
kaşık veya çırpma teli kullanın.Tepsinin altını güzelce yağlayın.Karışımı içine dökerek,kaşık veya
el yardımıyla düzeltin.Her yere hamur eşit dağılsın.Üzerine fıstıkları sıralayın.200 derecede
altı üstü nar gibi kızarana kadar pişirin.Piştikten sonra dilimleyin.Ve sıcak tatlıya soğuk şurubu
dökün.Üzerini kapatın ve çekmesi için bekletin.Şurubunu çekince kaymak veya sade olarak ikram edin.
Afiyet Olsun.

Tarif;İlkay 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder