27 Kasım 2013 Çarşamba

Arabaşı Çorbası


Sevgili arkadaşım Özlem'in mutfağından 
enfes bir lezzeti sizlerle paylaşmak istiyorum.

Arabaşı Çorbası



Çorbası için malzemeler:
1 adet küçük tavuk 2 yemek kasığı domates salçası 3 tatlı kaşığı kırmızı biber ve karabiber 3 yemek kaşığı kavrulmuş un 2 yemek kaşığı yağ

Hamuru için malzemeler:
5 su bardağı su 1 su bardağı tepeleme un 1 tatlı kasığı tuz

Hamurunun yapılışı;

3 su bardağı suyumuzu bir tencereye koyup kaynatıyoruz.
1 tatlı kaşığı tuzumuzu da ilave ediyoruz. Daha sonra ayrı bir kapta 2 bardak suyumuzla unumuzu bir mikserle çırpıyoruz. Kıvama gelince kaynamış suyumuzun içerisine oklava ile karıştırarak yavaş yavaş ekliyoruz.
10-15 dakika karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz. Orta boy yuvarlak tepsimize biraz su koyup tepsiye suyu yayıyoruz ,hamurun yapışmaması için. Daha sonra hamurumuzu yavaş yavaş tepsiye döküyoruz.
Hazırladığımız hamuru serin bir yerde bekletiyoruz.Daha sonra soğuyunca baklava dilimi şeklinde kesiyoruz.

 Not:Bu hamuru bir gün öncesinden hazırlarsanız çok daha iyi olur.

Çorbasının yapılışı;

Öncelikle tavuğumuzu temizleyip ocağın üstünde biraz tütsüleyip daha sonra yıkayıp tencereye koyup kaynatıyoruz.Daha sonra haşlanan tavuğumuzu ayrı bir kaba alıp soğuduktan sonra tiftiyoruz. Sonra teflon tavada 3 yemek kaşığı unu alıp pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.Kavrulan unumuzu soğumaya bırakıyoruz. Tavada 2 yemek kaşığı yağımızı ,2 yemek kaşığı domates salçamızı,kırmızı biberimizi,pul biberimizi koyup bir güzel soteliyoruz..İyice kaynadıktan sonra birazda tavuk suyundan ilave edip karıştırıyoruz.Önce tiftiğimiz tavukları ,yaptığımız salça sosunu ve biraz suyla incelttiğimiz kavrulmuş unumuzu çorbamıza ekleyip,güzelce karıştırıyoruz.Kıvam alıncaya kadar kaynatıyoruz.Çorbamız hazır.

Çorbamızı sıcak,bol limonlu ve hazırladığımız hamur ile birlikte ikram ediyoruz.

Afiyet Olsun.

Tarif: Ahsen Özlem Yılmaz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder