29 Ağustos 2013 Perşembe

Yalancı Tavuk Göğsü Tatlısı

Yalancı Tavuk Göğsü Tatlısı



Malzemeler;

1 kg. süt
4 türk kahve fincanı un
4 türk kahve fincanı şeker
1 paket vanilya
1 adet damla sakızı veya 
falım sakız sade
125 gr. margarin

Üzeri için;
Tarçın

Yapılışı;

Margarini tencereye alalım eriyince içerisine unu ilave edelim.Unun kokusu çıkıncaya kadar hafif kavuralım ve şekerini ilave edeip azar azar sütünü ekleyelim.Bu sırada sakızı da koyalım ve hiç ara  vermeden karıştırmaya devam edelim.Karıştırmayı bırakmamak lazım yoksa dibini tutar.Muhallebimiz kaynamaya başlayınca 1 paket vanilyayı da ilave edelim.Bir süre sonra ocağın altını kapatıp tencereyi ocaktan alalım.15-20 dakika kadar bekleyelim ve daha sonra mikserle güzelce çırpalım.

Hafifçe ıslattığımız borcama dökelim.Soğuyunca  buz dolabına kaldıralım.Akşama veya ertesi gün dilimleyerek servis edelim.

Arzuya göre servis ederken üzerine tarçın serpebilir ve yanına dondurma koyabilirsiniz.

AFİYET OLSUN.

TaRİF;İlkay

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder