15 Ağustos 2013 Perşembe

Limonlu Tavuk Sote

Limonlu Tavuk Sote



Malzemeler

· Yarım kilo kemiksiz tavuk göğsü

· 1 tatlı kaşığı un

· 1/4 su bardağı tavuk suyu

· 2-3 yeşil biber

· 1 taze kırmızı biber

· 1 büyük boy soğan

· 1 yemek kaşığı domates salçası

· 1 çay kaşığı kimyon

· 1 çay kaşığı kişniş

· 3 diş sarımsak

· 1 çay kaşığı sumak

· 2 çorba kaşığı zeytinyağı

· 1 limon suyu

· Tuz




Yapılışı :

Bu tarifte sadece tavuk göğsü kullandım ancak siz kasabınıza yarısını buttan yarısını göğüsten yaptırabilirsiniz. Tavuk etini küp küp kesip, 1 kaşık zeytinyağı, kişniş, kimyon, tuz ve sarımsak kattığımız sosun içinde yaklaşık 2 saat bekletiyoruz. Dilerseniz 1 güne kadar bekletebilirsiniz. Marine ettiğimiz tavuğu dolaptan çıkarıp tavaya koyduğumuz 1 kaşık zeytinyağında orta ateşte her tarafı kahverengi olana kadar çeviriyoruz. Bildiğiniz gibi tavuk göğsü çabuk dağılan bir yapıya sahip. Bu nedenle tavayı önceden yağsız şekilde kızdırıp, zeytinyağı ve tavuğu aynı anda atmanızı tavsiye ediyorum. Zeytinyağı tavada kızdırdığımızda zararlı olan bir yağ çeşidi, bu nedenle en iyisi çiğ tüketmek ya da kızdırmadan kullanmak.



Tavukların her bölümü hafif kahverengi olduktan sonra ince doğradığımız soğan ve biberleri ekliyoruz. Sebzeler hafif piştiğinde salça ve unu katıp suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Ardından ocağın altını iyice açıp tavuk suyunu ve limon suyunu ekliyoruz. Çok az su kalana kadar hafif karıştırarak yemeği hazırlıyoruz. Ocaktan indirmeden damak zevkinize göre tuz ve karabiber ekleyebilirsiniz. Ancak domates salçası tuzlu olacağından tuz eklemeden önce tatmanızı tavsiye ederim. Servis ederken üzerine sumak ve maydanoz serpebilirsiniz. Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder