10 Temmuz 2013 Çarşamba

Patlıcan Doğrama

Patlıcan Doğrama


Malzemeler;

4-5 adet patlıcan
2 adet sivri biber
3-4 adet domates
2 diş sarımsak
1 büyük soğan
yaklaşık 1 çay bardağı kadar zeytin yağı
tuz
1 tane küp şeker

Yapılışı;


Patlıcanlarımızı alacalı soyup,uzun uzun dikdörtgenler halinde doğruyoruz.Ve tuz ve sirke attığımız suyun içerisine bastırıp en az yarım saat bekletiyoruz.
Soğanları yemeklik doğruyoruz.Sarımsakları soyup rendeliyoruz.
Tenceremizin içerisine zeytin yağını koyuyoruz.Üzerine süzdüğümüz patlıcanları sıralıyoruz.Onun üzerine soğanları ve sarımsakları atıyoruz.Üzerine doğranmış domatesleri ve dikdörgen şeklinde doğranmış biberleri atıyoruz.
Tuzunu ve şekeri ilave edip çok az su ekliyerek kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
Bütün sebzeler yumuşayıp yemeğimiz yağıyla kaldığında ise altını kapatıyoruz.
Gördüğünüz gibi oldukça  çiğden hazırlandığı için oldukça pratik bir tarif.Çokta lezzetli.Denemenizi öneririm.
Afiyet Olsun.

Tarif ;İlkay

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder