1 Haziran 2013 Cumartesi

Ton Balıklı Pizza



Ton Balıklı Pizza

(Bu Malzemelerle 2 kelepçeli kalıp pizza çıkıyor)




Malzemeler;

Hamuru İçin:
1 bardak ılık su
Yarım paket yaş maya
1 tatlı kaşığı şeker
3 su bardağı un
1 kaşık sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri İçin;
3-4 kutu ton balığı
300 gr kaşar peyniri
1  kutu konserve mısır

Sosu İçin;
2-3 domates rendesi
1 kuru soğan
2 diş sarımsak
kekik
nane
karabiber

Yapılışı;


Unu bir kaba koyup ortasını havuz şeklinde açın ve diğer malzemeleri unun içerisine ekleyip hamur hâline getirin.
Hamuru yarım saat kadar dinlendirdikten sonra ikiye ayırın ,kelepçeli kalıbın altına yağlı kağıt kesip yerleştirin ve hamurun yarısını içerisine güzelce yayın.
Sos için domatesleri ,soğanı ve sarımsağı rendeleyin.Tavanın içerisine biraz sıvı yağ koyup önce soğan ve sarımsakları atıp kavurun.Daha sonra domateslerimizi ekleyin.Domatesler suyunu çekene kadar kavurun.Çekince kekik,nane,karabiber ve tuz ilave edip veyahut evinizde varsa pizza baharatı ilave edip bir iki daha çevirdikten sonra ocağın altını kapatın.Sosumuz hazır.
Hazırlamış olduğunuz sosun yarısını hamurun üzerine sürün.1,5-2 kutu ton balığını hamurun üzerine döşeyin.
Dilerseniz 1 tane soğanı halka halka doğrayıp üzerine serpiştirebilirsiniz.
 Mısırları da serpiştirin.
200 derecelik fırında pişirin.Altı da malzemeler de piştikten sonra tepsiyi çıkarıp kaşar peyniri rendesini bolca atın.Tekrar fırına sokup kaşarlar eriyinceye kadar bekletin.Kaşarlar eridikten sonra dilimleyip servis yapın.

Afiyet Olsun.

Tarif ; İlkay

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder