28 Mayıs 2013 Salı

Limonlu Çiçek Bisküvi


Limonlu Çiçek Bisküvi



Malzemeler;

2 adet yumurta 
1 su bardağı pudra şekeri
250 gr. margarin (oda sıcaklığında )
1 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat (silme)
Alabildiği kadar un (yaklaşık 4 - 4,5 su bardağı un)
Üzeri için damla çikolata

Yapılışı;



Margarin ile pudra şekerini iyice karıştırın. Beyazlaşsın.
2 adet  yumurtayı ekleyin.
Vanilya, limon kabuğu rendesi, kabartma tozu ve karbonatı (karbonatın üzerine 2 damla limon sıkın, köpüklensin) ekleyin, iyice karıştırın.
Unu ekleyin ve yumuşak, ele yapışmayan (yani kulak memesi kıvamına gelinceye kadar un ekleyin ve karıştırın) bir hamur yapın.Yapmış olduğunuz hamuru merdane yardımıyla 1,5 cm kalınlığında açın.
Pet şişe kapağıyla küçük yuvarlaklar kesin.Tepsiye yağlı kağıt serin 5 tanesi bir çiçek olşturacak şekilde dizin ve ortalarını parmağınızla birleştirin ve birleşme yerlerine damla çikolata serpiştirin.
170 C'de 20- 25 dk. pişirin.

Afiyet Olsun.

Tarif; İlkay

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder