15 Haziran 2013 Cumartesi

Ev Usulü Lahmacun


Ev Usulü Lahmacun


Malzemeler;

Hamuru için;
1/2 su bardağı ılık süt
1/2 su bardağı ılık su
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı şeker
1 paket dr.otker instant maya 
(kuru maya)
4 su bardağı un

Lahmacun İçi için ;
250 gr.kıyma
(koyun-dana karışık)
2 büyük soğan rendelenmiş
3 adet domates(rende)
2 sivri biber ( incecik doğranmış)
2 diş sarımsak
1/2 çay bardağı zeytin yağı
1,5 çorba kaşığı biber salçası
tuz,karabiber,pulbiber
maydanoz



Yapılışı;

Hamur için verilen bütün malzemeleri derince bir kabın içerisine alıp  yağuralım.Yoğurduğumuz hamuru 50 derecelik fırında 1 saat kadar bekletip kabarmasını sağlayalım.



Bu arada hamurun kabarmasını beklerken içini hazırlayabiliriz.Bunun için malzeme listesindekileri söylendikleri şekilde hazırlayıp,hepsini karıştırmamız yeterli .


1 saat sonunda kabaran hamuru 14-15 bezeye ayıralım.Un ile her bir bezeyi tabak büyüklüğünde açalım.Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine açtığımız hamurları koyup üzerlerine incecik hazırladığımız içten sürelim.


Fırını max. dereceli sıcaklıkta ısıtalım ve tek tek tepsileri pişirelim.7-8 dakika kadar.Fırınınız büyükse bir tepsiye iki lahmacun koyabilirsiniz.Midi fırınsa 1 tane sığıyor ancak.Ben ilk önce 3 tepsiyi ayni anda pişirmeyi denedim ama daha uzun süre piştikleri için bu sevdadan vazgeçtim.Tek tek pişirdim ,hem daha kısa süre de piştiler hem daha güzel piştiler.Sizede tek tek pişirmenizi tavsiye ederim.


Pişen lahmacunları bir tencerenin içerisinde üst üste dizip ,Üzerlerini bir bezle örtelim.Böylece lahmacunlarımızın yumuşamasını sağlamış olucaz.

Daha sonra yeşillik ,limon ve kolayla servis edelim.
Afiyet Olsun.

Tarif; İlkay

2 yorum:

  1. Elinize saglik, bizim lahmacun gibisi yok, sizin versiyonu mutlaka deneyecegim, harika gorunuyor :)
    Ozlem

    YanıtlaSil