17 Mayıs 2013 Cuma

Pirinçli Enginar Yemeği

Pirinçli Enginar Yemeği





Malzemeler;

5 adet enginar
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı pirinç
zeytinyağı
2 adet havuç
1 tatlı kaşığı tuz
yaklaşık 2 su bardağı su
1/2 limon suyu

Yapılışı;

İlk önce enginarları ayıklayalım. Ben ayıklarken en içteki taze yaprakları bırakıyorum ama siz dilerseniz onları da ayıklayabilirsiniz.Ayıklanan enginarları 1/2 limon suyunu sıktığımız suyun içerisine bırakalım ,bekletelim.

Bu arada biz kuru soğanımızı yemeklik doğrayalım.Tenceremizin içerisine zeytinyağı koyup soğanlarımızı şeffaflaşıncaya kadar kavuralım.Kavrulan soğana iri küpler halinde doğradığımız havuçları ilave edelim.Havuçlarla beraber soğanları bir iki çevirelim.Enginarların suyunu süzelim ve onları da tenceremize ekleyelim.Karıştıralım.Tuzunu ve suyunu ilave edelim,kaynayana kadar yüksek ateşte ocağın altını bırakalım.Kaynayınca kısalım.6-7  dakika pişirdikten sonra yıkanmış pirinçlerimizi de tenceremize ilave edip,kısık ateşte enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirelim.

Soğuk veya ılık olarak servis edelim.Servis ederken dilerseniz üzerine dereotu serpiştire de bilirsiniz.

Afiyet Olsun.

Tarif;Serpil


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder