2 Nisan 2013 Salı

Haft Meva ( Afgan Bahar Şerbeti)

Haft Meva ( Afgan Bahar Şerbeti)

Afganların bahara merhaba derken hazırladıkları özel şerbet. Takipçilerimden Sahra Khatoon tarifi bizler için paylaştı.Oldukça güzel ve hoş bir gelenek bence. Denemeye değer diye düşünüyorum
Haft Meva 7 meyva anlamına geliyormuş bu arada.


Malzemeler;

Ceviz
İncir
Çam fıstığı
Badem
Kuru Kayısı
İğde
Siyah üzüm-sultani üzüm
Gül suyu

Yapılışı; 

Antep fıstığı ,ceviz ve bademleri bir gece önceden suya koyun. Ve ertesi gün kabuklarını soyun.
Büyük bir tencerenin içerisine çam fıstığı,kuru kayası,ceviz,badem ,incir ,sarı ve siyah üzümleri ,iğdeyi koyun.Üzerlerini geçecek kadar kaynatılmış soğumuş su ilave edin. Ve gül suyu ekleyin.Üzerini streçleyip 2-3  gece buz dolabında bekletin.
Soğuk soğuk servis yapın. Sahra bu tarife sherbet diyor ama şeker  koyuyoruz demedi içerisine.. Biz Türkler şerbeti şekersiz içmeyiz o yüzden dilerseniz suyu kaynatırken damak tadınıza göre içerisine  şeker de ekleyip öyle soğutup atabilirsiniz.

Afiyet  Olsun.

Tarif; Sahra Khatoon

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder