Haft Meva ( Afgan Bahar Şerbeti)
Afganların bahara merhaba derken hazırladıkları özel şerbet.
Takipçilerimden Sahra Khatoon tarifi bizler için paylaştı.Oldukça güzel ve hoş
bir gelenek bence. Denemeye değer diye düşünüyorum
Haft Meva 7 meyva anlamına geliyormuş bu arada.
Malzemeler;
Ceviz
İncir
Çam fıstığı
Badem
Kuru Kayısı
İğde
Siyah üzüm-sultani üzüm
Gül suyu
Yapılışı;
Antep fıstığı ,ceviz ve bademleri bir gece önceden
suya koyun. Ve ertesi gün kabuklarını soyun.
Büyük bir tencerenin içerisine çam fıstığı,kuru
kayası,ceviz,badem ,incir ,sarı ve siyah üzümleri ,iğdeyi koyun.Üzerlerini
geçecek kadar kaynatılmış soğumuş su ilave edin. Ve gül suyu ekleyin.Üzerini
streçleyip 2-3 gece buz dolabında
bekletin.
Soğuk soğuk servis yapın. Sahra bu tarife sherbet diyor ama
şeker koyuyoruz demedi içerisine.. Biz Türkler
şerbeti şekersiz içmeyiz o yüzden dilerseniz suyu kaynatırken damak tadınıza
göre içerisine şeker de ekleyip öyle soğutup
atabilirsiniz.
Afiyet Olsun.
Tarif; Sahra Khatoon
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder