23 Nisan 2013 Salı

Gömme ( Yoğurtlu Patlıcan Salatası )



Gömme ( Yoğurtlu Patlıcan Salatası )



Malzemeler;

1 kg. patlıcan
5 kaşık yoğurt
3 diş sarımsak
Yarım limon suyu
tuz
Çok az üzeri için zeytin yağı

Yapılışı;


İlk önce patlıcanları güzelce yıkayıp,kağıt havlu ile kuruluyoruz.Çatalla her bir patlıcanı bir kaç yerinden deliyoruz.Ve közlemek için ocak üstüne veya közmatiğe veya fırına koyup közlüyoruz. Ben közmatik kullanıyorum ,her 3,5'cu dükkanda kolayca bulabileceğiniz bir alet.Patlıcanları çevire çevire güzelce közlüyoruz.Közlenen patlıcanları bir naylon torabanın içerisine koyup ağzını sıkıca bağlayıp 5 dakika bekliyoruz.Hararet yaparak kabuklarının daha kolay soyulmasını sağlamak için bu işlemi yaptık.Kabuklarını soyup doğrayıp bir kaseye alıyoruz.Üzerine limon suyu sıkıyoruz ve çatalla veya patates eziciyle eziyoruz. Daha sonra içerisine 5 kaşık yoğurt ve rendelenmiş veya dövülmüş sarımsağı ,tuzu ilave edip karıştırıyoruz.
Hazırladığımız gömmeyi salata tabağına boşaltıp düzeltiyoruz,üzerine çok az zeytin yağı gezdirip, çatalla şekillendiriyoruz.

Afiyet Olsun.

Tarif; İlkay Şişoğlu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder