Ev Usulü Kazandibi
Malzemeler;
4 su bardağı süt
1 su bardağı+1 türk kahve fincanı
şeker
1 su bardağı pirinç unu
2 paket vanilya
biraz pudra şekeri
Yapılışı;
Sütü kaynatın ,şekeri ve biraz suyla ezilmiş pirinç ununu karıştırarak süte katın.Karıştırmaya devam edin.Kaynayıp göz göz olunca ve koyulaşınca ocağın altını kapatın ve vanilyaları ilave edip karıştırın.
Dökeceğiniz tepsinin altını margarinle yağlayın ve üzerine pudra şekeri serpin.(yoksa toz şekerde olur ben öle yaptım ama pudra daha iyi)Daha sonra muhallebiyi üzerine dökün.Altının kahverengi olması için sadece altı yanan fırına veya ocağa koyup döndüre döndüre kızartın.Yanlardan kızardığını göreceksiniz.
İşlem bittikten sonra kazandibinin tepsiden kolay ayrılabilmesi için hemen soğuk suya bastırın.1-2 dakika tuttuktan sonra soğumaya bırakın.İyice soğuduktan sonra uzun uzun dikdörtgenler kesin ve yuvarlayarak servis tabağına alın.
Afiyet Olsun.
Tarif ; İlkay ŞİŞOĞLU
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder