3 Nisan 2013 Çarşamba

Elmalı Turta


Elmalı Turta



Malzemeler;

1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı eritilmiş margarin
5 yemek kaşığı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 yumurta
3 çorba kaşığı yoğurt
1 paket vanilya
Aldığı kadar un

İç malzemesi;

4 büyük elma
3 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tarçın
1 su bardağı iri kırılmış ceviz

Üzeri İçin
Pudra şekeri

Yapılışı;

İlk önce turtamızın iç malzemesini hazırlıyoruz.Bunun için elmalrı rendeliyoruz. Bir tencerenin içerisine alıp üzerine şeker ilave ediyoruz.Şekerle pişiriyoruz taki suyunu çeke kadar.Ondan sonra ocağın altını kapatıp tarçın ve cevizi ilave edip karıştırıyoruz.

Hamur malzemelerinin hepsini bir yoğurma kabının içerisine alıp yoğuruyoruz.Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur olana kadar un ilave ediyoruz.Hazırladığımız hamurdan portakal büyüklüğünde ayırıp buz dolabına koyuyoruz.Diğer kalanını kelepçeli kap büyüklüğünde bir tepsiye ,fırına dayanıklı bir kaba güzelce yaydırıyoruz.Tabi öncesinde altına yağlı kağıt koymayı unutmuyoruz.Yaydırırken kenarlarada çıkıyoruz tabiki kalıbın formunu veriyoruz. Üzerine hazırladığımız elma içlerini sürüyoruz,güzelce yayıyoruz.
Daha sonra buz dolabındaki hamurumuzu çıkarıp merdaneyle açıp çubuklar kesiyoruz. Bu çubuklarıda turtamızın üzerine kafes şeklinde yerleştirip 175 dereceli fırında pişiriyoruz.

Piştikten sonra üzerine pudra şekeri serpiyoruz.

Afiyet Olsun.


Tarif;İlkay Şişoğlu


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder