25 Mart 2013 Pazartesi

Zebra Kek



Zebra Kek





Malzemler;

3 yumurta
2 su bardağı toz şeker

1 su bardağı süt
2 paket  vanilya
2,5 su bardağı un
2 paket kabartma tozu
1 su bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı kakao

Yapılışı;
Yumurta ve şeker 10 dakika çırpılır.İçerisine süt,vanilya,un,kabartma tozu atılır.Ve çırpılmaya devam edilir.En son 1 su bardağı sıvı yağ atılır.Biraz daha çırpılır.Sıvı yağın en son atılması bu kek için çok önemli,lütfen en son atın.Sonra kek hamuru iki eşit parçaya ayırılır.Bir tanesinin içerisine 3 yemek kaşığı kakao ilave edilir.Karıştırılır.
Yuvarlak bir tepsiye yağlı kağıt serilir eğer yuvarlak tepsiniz yoksa bizim gibi kare de kullanabilirsiniz.Sorun olmaz.Tepsinin ortasına ilk önce 3 kaşık kakaolu hamur konulur,hamur yayılınca onun ortasına 3 kaşık beyaz hamur dökülür o da yayılınca tekrar 3 kaşık kakaolu hamur dökülür sonra tekrar beyaz bu şekilde bütün hamurumuz bitene kadar devam edilir.


En son dilerseniz kürdanla şekil verebilirsiniz. Ve 170 dereceli fırında 45 dakika pişirilir.
Dilimleyerek servis edilir.

Afiyet Olsun.




Tarif; Berna Dereli-Berna Öniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder