6 Mart 2013 Çarşamba

Sütle Marine Edilmiş Çıtır Tavuk

Çocukların severek yiyebileceği bir yemek tarifini daha paylaşmak istiyorum.Kolayca yapabileceğiniz,zevkle tüketebileceğiniz bir tarif.

Sütle Marine Edilmiş Çıtır Tavuk


(4 kişilik)
Malzemeler ;

500 gr. tavuk göğüs eti
süt
galeta unu
tuz
kızartmak için sıvı yağ

Yapılışı,


İlk önce tavuk etimizi jülyen jülyen resimdeki gibi doğruyoruz.Daha sonra bir kasenin içersine alıp ,üzerlerini geçecek kadar süt ilave ediyoruz.Bir gece tavuklarımızı bu sütün içersinde bekletiyoruz,buzdolabında.(O kadar zamanınız yoksa,sabahdan koyun akşama kadar sütün için de beklesin.)Düz bir tabağa bolca galeta unu ve tuz koyup karıştırın.Sütten çıkardığınız etleri direk bu tabağa alın,güzelce galeta ununa bulayın.Ve kızgın yağa atıp nar gibi kızarana kadar pişirin.Pişirdiklerinizi havlu kağıt serdiğiniz bir tabağa alın.Daha sonra dilediğiniz şekilde servis yapın.

Afiyet Olsun.

Tarif; İlkay Şişoğlu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder