6 Mart 2013 Çarşamba

Muzlu İrmik Tatlısı


Muzlu İrmik Tatlısı



Malzemeler;

5 su bardağı süt
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağından 1 parmak eksik irmik
2 paket vanilya
3 muz

üzeri için; 
1 paket dr.oetker tart jölesi
muz
hindistan cevizi

Yapılışı;
 5 su bardağı süt,irmik ve şekeri tencereye koyup,puding gibi karıştıra karıştıra pişiriyoruz.Kaynayıp koyulaşınca vanilyaları ilave edip ocağınn altını kapatıyoruz.Yarısını ,kelepçeli kek kalıbına döküyoruz.Ve doğradığımız 3 adet muzu üzerine diziyoruz.Sonra diğer yarısını bu muzların üzerine döküyoruz. Spatula yardımıyla düzeltiyoruz.Ve soğumaya bırakıyoruz.Diğer yandan dr.oetker tart jölesini meyve suyuyla(portakallı) ,üzerindeki tarife göre hazırlıyoruz.Ben rengi daha belirgin olsun diye bir çimcik sarı gıda boyası koydum evde olduğu için ama eviniz de yoksa koymanıza gerek yok zaten portakal suyunun rengi de yeterli olacaktır.Onu da üzerine düzgünce döküp soğumasını bekliyoruz.Soğuyunca buzdolabının normal gözüne koyuyoruz.Servis etmeden önce üzerini hindistan cevizi ve muzla süslüyoruz.Dilimleyerek servis ediyoruz.

Afiyet Olsun.

Tarif; İlkay Şişoğlu


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder