21 Mart 2013 Perşembe

Ispanaklı Lokum Kek

Site takipçilerimden gelen bir tarifi paylaşmak istiyorum bu gün sizlerle.Çok şahane görünüyor.İlk fırsatta deneyeceğim .Ellerinize sağlık.Yalnız ismini  vermediği için yazamıyorum.

Ispanaklı Lokum Kek


Malzemeler;

4 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı ılık süt
1/2 su bardağı ıspanak püresi
1/2 su bardağı sıvı yağ
3 su bardağı un
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Çikolata sosu;

Dr.Oetker veya Kenton paket çikolata
sosu 

Üzerine;

2 su bardağı kadar hindistan cevizi

Yapılışı;

Şeker ve yumurtaları çırpma kabının içerisinde 5-6 dakika kadar çırpıyoruz.Bu arada ıspanak püremizi hazırlıyoruz.Ispanakları yıkayıp rondoyo atıyoruz ölçülerimizdeki sütün yarısıyla beraber.toplam bir bardak sütlü püremiz oluyor.Ispanak püremizi,diğer yarım su bardağı kalan sütümüzü,sıvıyağınıda karışıma ekliyoruz.Çırpıyoruz.Kabartma tozları,un ve vanilyayı da ilave edip çırpmaya devam ediyoruz.


Daha sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine hamurumuzu döküyoruz.160 dereceli fırında pişiriyoruz.Kekimiz pişince fırından çıkarıyoruz.Soğumaya bırakıyoruz.Soğuyan  kekimizi karelere bölüyoruz.
Bu arada hazır çikolata sosumuzu tarifine göre hazırlıyoruz.Karıştıra karıştıra soğutuyoruz.Ve böldüğümüz her bir kareyi bu çikolata sosuna batırıp fırın ızgarasının üzerine alıyoruz.



Bütün karelere ayni işlemi uyguladıktan sonra hindistan cevizi dolu tabağa tek tek batırıp her yerini hindistan cevizi ile kaplıyoruz.


Buz dolabında bir kaç saat dinlendirdikten sonra servis yapıyoruz.

Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder