6 Mart 2013 Çarşamba

Evde Kumpir Keyfi


Evde kumpir keyfide bir başka güzel.İçine koyacağımız  malzemeye göre harcayacağımız zaman değişiklik gösterebilir.Ben dışardakiler gibi kısır da isterim ,rus salatası da ,onu da ,bunu da derseniz işte o iç malzemeyi hazırlamak biraz zamanınızı alacaktır.Ama ben az malzemeyle de mutlu olurum diyenlerdenseniz o zaman kolay.Bu gördüğünüz kumpir dostum Berna'nın mutfağından.."Pişirmesi benden yazması senden" dedi ,bende sen yeter ki pişir ben seve seve yazarım dedim.
Afacan oğlu için hazırladığı kumpirin tarifine gelirsek ;

  Ev Kumpiri  



Malzemer;

Kişi başı 1 büyük patates
rus salatası
sosis
mısır
ketçap
mayonez
tere yağı
kaşar
tuz

Yapılışı;

Patateslerimizin her birini tek tek alüminyum folyo ile güzelce sarıyoruz.Ve sardığımız patateslerimizi fırının en altına atıyoruz,tepsisiz.Fırınımızı max dereceye ayarlayıp patatesler iyice yumuşayana kadar pişiriyoruz. Bu da yaklaşık 1-1,5 saat kadar bir zaman.Pişip pişmediğini çatal ile kontrol edebilirsiniz.Piştikten sonra sıcak sıcak,alüminyum folyodan çıkarıp ortadan ikiye biraz kesiyoruz.İçine tereyağı koyup çatalla iç kısmını eziyoruz.Tuz ilave ediyoruz.Kaşarda atabiliriz o esnada böylece daha da lezzetlenir.Sonra hazırladığımız iç malzemelerini koyup ,ketçap-mayonez sıkıyoruz.

Afiyet Olsun.

Tarif; ♥ Berna Dereli 

5 yorum:

  1. Kaç derece pişiriyoruz? 200 - 250 vs. derecesini verirseniz seviniriz.

    YanıtlaSil
  2. Ölürüm biterim benim de gecen hafta aklimdan geciyordu kumpir yapmak ama büyük patates bulamamistim :D

    YanıtlaSil